,,ProteinDrink" ir kodėl reikalingi baltymai?

Ilgą laiką savo galvose nešiojomės naują baltymų idėją, norėjome nudžiuginti jus ir įsibrauti į pačias raumeningiausias širdis. Ilgai kankinom save ir geriausius Lietuvos sportininkus, kol mums pavyko sukurti naują, gaivinantį būdą reikalingiems baltymams gauti ir atsistatyti po fizinės veiklos ar treniruotės.

Nieko nelaukdami, atskleidžiame visas kortas - tai gaivus išrūgų baltymų izoliatas “ProteinDrink”, kuris nepanašus į jokį nuliūdusį pieno kokteilį. 

Baltymai ir kodėl jie reikalingi?

Baltymai - maistinė medžiaga, kuri yra reikalinga mūsų organizmui ir jo gyvybinėms funkcijoms palaikyti. Baltymai yra sudaryti iš amino rūgčių ir kitaip dar vadinami - žaliava, kuri reikalinga gyvybiniams organizmo procesams bei audiniams atsistatyti. Baltymų dėka palaikoma tvirta kaulų struktūra, atstatomos odos, raumenų ir vidinių organų ląstelės, o kūnas kaskart įgauna naujos gyvybinės energijos, auga ir gyja.  

Renkantis baltymų šaltinį, labai svarbu atkreipti dėmesį į jų kilmę, nes nuo jos priklauso biologinis aktyvumas, t.y. baltymų pasisavinimas organizme. Dėl nepriekaištingo įsisisavinimo ir grynos koncentracijos, išrūgų baltymų izoliatas yra vienas vertingiausių baltymų šaltinių. Cheatless “ProteinDrink” dėl savo apdirbimo būdo turi labai mažai angliavandenių, laktozės ir riebalų, o baltymo grynumo rodiklis siekia net 95 %.

Kaip gaminami išrūgų baltymai?

Pieno išrūgos yra vienas iš dviejų pagrindinių baltymų, randamų karvės piene. Gaminant sūrį yra dedami specialūs fermentai, kurie atskiria pieną į varškę ir išrūgas. Varškė sunaudojama sūrio gamybai, o pasterizuotos ir išdžiovintos išrūgos paverčiamos į miltus. Išrūgų miltai gali turėti įvairias baltymų koncentracijas, t.y. nuo 20 % iki 95 % baltymų. 

Baltymų jėga

Aukštos kokybės baltymai daro teigiama įtaka organizmui:   

Po treniruotės raumenys atsistato greičiau, todėl kūnas tampa pasirengęs naujam fiziniam krūviui;

Laikantis mažai kalorijų turinčios mitybos plano bei reguliariai sportuojant, greitėja svorio metimas, atsiranda daugiau liesos raumenų masės, mažau riebalų. 

Jaučiamas didesnis sotumo jausmas, todėl rečiau užkandžiaujame  taip mažindami suvartojamų kalorijų kiekį.

Kiek reikia baltymų? 

Galima lengvai apskaičiuoti kiek reikia baltymų per dieną. Daugeliui žmonių pakanka 0,8 g baltymų - 1 kg jūsų svorio. Jei sveriate 70 kg, jums reikia: 0,8 x 70 = 56 g baltymų per dieną. Jeigu jūs dažnai užsiimate fizine veikla ar ęsate profesionaliai sportuojantis, reikalingas dvigubai didesnis baltymų kiekis. 

Vis daugiau mokslininkų įrodo aukštos kokybės baltymų bei jėgos pratimų naudą vyresniems žmonėms, norintiems išlaikyti su metais mažėjančią raumenų masę.

Norėtum papildyti baltymų atsargas? Pildyk čia.

Nepamiškite kalorijų!

Norėdami organizmą “priversti” naudoti baltymus ląstelių atsistatymui, būtina vartoti pakankamą kalorijų kiekį. Jeigu suvartojate per mažai kalorijų, organizmas baltymus pradeda naudoti ,,deginimui”, t.y. baltymai tampa energijos šaltiniu.

English en
x