Cheatless apie RAW mitybą

Jūsų orkaitė turės pailsėti laikantis šio mitybos principo, nes daugiausia valgysite žalius, neapdorotus produktus - vaisius, daržoves, riešutus. 

Žalio, neapdorto maisto (RAW) mityba yra laikoma alternatyva įprastiems mityboms rėžimams. Šios gyvenimo būdo šalininkai tiki, kad termiškai neapdorotas maistas puikiai tinka žmogaus organizmui bei turi keletą naudų - krenta svoris ir gerėja savijauta. Ekspertai įspėja, kad vartojant daugiausia žalius produktus, vėliau gali atsirasti neigiamų pasekmių. 

Ši mityba yra sudaryta iš produktų, kurie yra apdoroti ne didesnėje nei 40°C temperatūroje, tai taip pat negali būti rafinuoti, pasterizuoti, auginti su pesticidais ir perdirbti kitu būtu. Tačiau galimi keli paruošimo būdai - malimas, džiovinimas, mirkinimas. 

Žaliavalgystė yra panaši į veganizmą, nes ji pasižymi diddeliu daržovių, vaisių, riešutų ir sėklų kiekiu, tik čia galimi pieno produktai ir kiaušiniai. 

Manoma, jog termiškai apdorojant (verdant ar kepant) produktus - gerosios maisto savybės žūsta ir jis gali tapti žalingas žmogaus organizmui, tačiau žaliavalgiai tiki, kad pagerėja bendra savijauta, rečiau atsiranda chroniškų ligų bei sumažinamas neigiamas poveikis aplinkai. 

Laikantis RAW mitybos, įsitikinkite, kad bent 75% viso maisto yra žalias. Daugelis RAW dietų yra sudarytos iš vaisių, daržovių, riešutų bei sėklų.  

 

Ar žalias maistas yra sveikiau nei termiškai apdorotas maistas?

Žalio maisto šalininkai tikina, kad termiškai neapdorotas maistas yra idealus žmogaus organizmui. Tačiau, tai nėra moksliškai įrodyta. 

Viena iš pagrindinių priežaščių kodėl teigiama, kad negalima kepti, virti maisto - nes termiškai apdorojant maistą žūsta natūralus fermentai esantys produkte. Dietos sekėjai teigia, kad šie fermentai yra būtini žmogaus orgaznimui bei gerai savijautai. 

Kitas nemažiau svarbus teiginys yra kepimas, virimas gali sunaikinti maistines medžiagas esančias produktuose. Terminis apdorojimas iš tiesų gali sumažinti maistinių medžiagų įsisavinimą, ypatingai tuos, kurie yra tirpūs vandenyje - vitaminai C ir B. Tačiau kepant arba verdant galime padidinti kitų maistinių medžiagų įsisavinimą tokių kaip antioksidantai - likopenas, beta karotenas. Terminis apdorojimas padeda neutralizuoti arba panaikinti žalingas veikliąsias medžiagas esančias maiste, taip pat žūsta pavojingos bakterijos. 

Dėl šių priežasčių svarbu valgyti tiek žalią ir neapdorotą maistą, tiek virtą ir keptą, kad gautume geriausia iš abiejų ,,pasaulių”. 

 Ar RAW mityba yra saugi ir tvari?

Žalio maisto dieta, kurios laikomasi trumpą laiką, neturi didelio neigiamo poveikio sveikatai, tačiau gali būti sudėtinga pasiekti reikiamą dienos kalorijų, baltymų, vitaminų bei mineralų kiekį. RAW dieta apriboja ką galite vartoti, tai gali būti geras ir greitas būdas numesti svorį, tačiau laikytis šios mitybos rėžimo ilgą laiką gali būti sunku tiek fiziškai, tiek psichologiškai. 

Šviežias, žalias maistas yra svarbi dalis žmogaus mitybos dalis, tačiau nederėtų persistengti. Todėl sukūrėme naują nekaltą Cheatless RAW batonėlį, kuris puikiai derinamas su įprastine mityba ir gali būti naudojamas kaip užkandis ar retkarčiais ir vietoj pietų. 

 Norėtum paragauti Cheatless RAW? Įsigyk čia.

Juk svarbiausia yra balansas, todėl Cheatless rekomenduoja derinti RAW produktus su termiškai apdorotu maistu. Organizmas tau pasakys - AČIŪ!

 

English en
x